Welke materialen gebruikt SIGG?

list In: SIGG-Algemeen Op:

SIGG--EXPLORER-BRUSHED

Aluminium

De aluminium drinkflessen van SIGG zijn licht, sterk en gemaakt uit één stuk aluminium. Onder een druk van maar liefst 600 ton wordt een schijf pure aluminium in een handomdraai tot een drinkfles geperst. Door deze unieke techniek zijn de aluminium drinkflessen van SIGG geheel naadloos en vrijwel onverwoestbaar. De coating aan de binnenkant is smaakneutraal, geschikt voor fruit- en isotone dranken en extreem duurzaam. Benieuwd naar het productieproces van een aluminium SIGG fles?

Roestvrij staal

De Hot & Cold drinkflessen van SIGG zijn gemaakt van 18/8 roestvrij staal. De dubbelwandige constructie met vacuümtechnologie voorziet in een optimale thermische isolatie. Verder zijn ook koper en zirkonium gebruikt vanwege hun vacuümversterkende werking. Alle grondstoffen zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en ftalaten.

Glas

De glazen Hot & Cold drinkflessen van SIGG bestaan uit twee wanden van warmtebestendig borosilicate glas. Dit zorgt voor een perfecte isolatie: koude dranken blijven tot wel twee uur koud en warme dranken tot een uur aangenaam warm. De inhoud komt alleen in contact met glas en roestvrij staal, dus de smaak wordt niet aangetast. Alle gebruikte materialen zijn vrij van BPA (chemische stof voor verpakkingen) en BPS (weekmakers). Ook de andere glazen drinkflessen van SIGG zijn gemaakt van warmtebestendig borosilicate glas.

Polypropyleen

Polypropyleen is een hoogwaardig, lichtgewicht en duurzaam materiaal dat SIGG voornamelijk gebruikt voor de VIVA en de Hero drinkflessen collectie. Zoals je van SIGG gewend bent, is ook dit materiaal vrij van schadelijke stoffen en vrij van BPA.

Tritan

Net zo doorzichtig als glas en ontzettend duurzaam, dat is tritan. Tritan is onbreekbaar en smaak- en reukloos. Daarnaast is het vrij van schadelijke stoffen, zoals oestrogeenactieve stoffen en ftalaten.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Aanmaken nieuw account

Heeft u al een account
Log in plaats daarvan in Of Reset wachtwoord