Hoe worden SIGG Drinkflessen gemaakt?

list In: SIGG Unique Op:

Hoe worden SIGG drinkflessen gemaakt?

SIGG is een klein bedrijf en we zijn trots op onze lange geschiedenis van het maken van kwalitatief hoogwaardige producten, samen met onze inzet om de impact op het milieu te verminderen. Onze fabriek in Zwitserland maakt tijdens de productie gebruik van 55% hernieuwbare energie, met een minimale hoeveelheid afval. Merk op dat 99% van ons afval recyclebaar is.

Aluminium drinkfles

Het begint allemaal met een stuk aluminium ter grootte van een ijshockey puck. Onder een druk van maar liefst 600 ton wordt deze schijf pure aluminium tot een cilinder geperst. Met behulp van 26 verschillend gevormde modules krijgt deze cilinder z'n uiteindelijke vorm. Als de fles de alom bekende iconische vorm heeft, is de volgende stap om de binnenkant te voorzien van een Eco-Care liner die contact tussen de inhoud en het aluminium vermijdt. Als de vorm en de binnenkant klaar zijn, voorzien we de buitenkant van kleuren en designs. De dop wordt toegevoegd en een handmatige kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat alle producten in perfecte conditie de productielijn verlaten.

Bekijk hier voorbeelden van de Aluminium drinkfles

Roestvrij staal drinkfles

Voor alle producten van roestvrij staal maken we gebruik van 18/8 staal (AISI 304, SUS 304). Roestvrij staal 18/8 is bestand tegen verschillende atmosferische omgevingen en vloeistoffen. Net als alle soorten roestvrij staal kan het onder barre omstandigheden roesten, maar dit kan weggeveegd of gepolijst worden. De thermoflessen bestaan uit twee cilinders, waarbij de één in de ander is geplaatst en ze bij de hals samenkomen. In de ruimte tussen de twee cilinders bevindt zich een vacuüm. Alle vacuüm flessen hebben een zirkonium steen om de laatste restjes lucht eruit te halen en zo een absoluut vacuüm en de best mogelijke isolatie mogelijk te maken.

Bekijk hier voorbeelden van de Roestvrij staal drinkfles

Glazen drinkfles

Natronkalk glas is chemisch stabiel, hard en extreem bewerkbaar. Omdat het ontelbare keren gesmolten kan worden, is het ideaal voor recycling. Borosilicaat glas is ontzettend bestand tegen hoge temperaturen en chemische corrosie, waardoor het vooral gebruikt wordt in glaswaren voor laboratoria, de chemische wereld en in huis.

Bekijk hier voorbeelden van de Glazen drinkfles

Polypropyleen Tritan™ drinkfles (VIVA, alle Tritan™ flessen)

Gebruikmakend van een 'injection stretch blow moulding' proces, wordt het plastic eerst in een vorm gegoten. De vormen zijn al voorzien van een hals, inclusief schroefdraad aan één kant. De vorm gaat daarna in een andere machine, die onder hoge druk lucht in de fles blaast om de vorm te creëren.

Bekijk hier voorbeelden van de Tritan drinkfles

Polypropyleen drinkfles (Hero)

In Extrusion Blow Moulding (EBM) wordt plastic gesmolten, in een holle vorm gespoten en dan vastgezet in een gekoelde metalen vorm. Daarna wordt lucht in de vorm geblazen en wordt deze opgepompt tot de vorm van de fles.

Bekijk hier voorbeelden van de Polypropyleen drinkfles

VERWANT AAN TAGS

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Aanmaken nieuw account

Heeft u al een account
Log in plaats daarvan in Of Reset wachtwoord