SIGG Duurzaamheid

SIGG - EEN DUURZAME TOEKOMST SINDS 1908

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp, iets waar we als natuurliefhebbers niet omheen kunnen. Wegwerpbekers en plastic flessen zorgen voor ontzettend veel afval, afval dat vaak gedeeltelijk weer in de natuur terechtkomt. De drinkflessen van SIGG zijn het perfecte alternatief voor wegwerpbekers en -flessen. Deze stevige en duurzame drinkflessen kun je keer op keer vullen met je favoriete drank en meenemen tijdens je wandeling, trip of activiteit. Zo produceer je minder (plastic) afval en kun je onderweg alsnog genieten van je water-, koffie- of theemoment, een win-win situatie! Lees hieronder wat SIGG allemaal doet op het gebied van duurzaamheid.

TRADITIE, INNOVATIE & MILIEUBEWUSTZIJN

Wij zijn SIGG. Zorg dragen voor het milieu is ons doel. Daarom bieden wij duurzame alternatieven voor plastic wegwerpflessen. Dit doen we al meer dan 100 jaar. Bij SIGG gaan traditie en innovatie hand in hand. Ook in tijden van verandering blijven we trouw aan onze waarden en richten we ons op kwaliteit, innovatie en milieubewustzijn.

“Milieubewustzijn vormt de kern van onze visie, waarden en bedrijfsgeschiedenis. Als we in het verleden kijken, was het noodzaak om overtollig afvalmateriaal van aluminium te hergebruiken, wat zo onze eerste herbruikbare waterflessen tot leven bracht! Sinds die dag zet SIGG zich continu in om onze klanten innovatieve en klimaatvriendelijke producten aan te bieden.”

REUSE, RECYCLE, REPEAT

SIGG kent het belang van recyclen. Het bespaart hulpbronnen en vermindert de impact op het milieu. Bij SIGG geven we om recycling en zorgen we ervoor dat de kleine hoeveelheid afval voor onze productie van aluminiumflessen wordt ingezameld en voor 100% wordt gerecycled. Eenmaal geproduceerd en jarenlang van genoten, kan de aluminium drinkfles uiteindelijk weer gerecycled worden!

WELKE STAPPEN ZET SIGG?

We streven er voortdurend naar om de CO2-uitstoot van ons bedrijf te verminderen. Onze gehele aluminium drinkflessencollectie wordt vanaf 2023 klimaatneutraal. Verder heeft SIGG diverse reserveonderdelen en accessoires om jouw favoriete SIGG-product te repareren óf schoon te maken!

1 drinkfles = 1 boom

De Sumatra collectie is ontwikkeld in samenwerking met ‘One Tree Planted’. One Tree Planted is een non-profitorganisatie die zich richt op wereldwijde herbebossing. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met lokale gemeenschappen en deskundige experts om een impact te creëren voor de natuur, mensen en dieren in het wild. Door een stijlvolle, volledig plasticvrije Meridian Sumatra drinkfles aan te schaffen, verminder je niet alleen het plastic verbruik, maar plant je ook een boom en draag je dus bij aan de herbebossing van dit prachtige tropische woud.

Product Carbon Footprint

Samen met ClimatePartner hebben we de CO2-uitsoot gemeten die ontstaat tijdens de productie van onze inzameling van aluminiumflessen via grondstoffen, logistiek, productie en verwijdering: dit wordt ook wel de Product Carbon Footprint genoemd.

WELKE MATERIALEN WORDEN ER GEBRUIKT?

PCR-Aluminium Om de CO2-voetafdruk van SIGG verder te verkleinen, hebben we de overstap naar PCR-aluminium doorgevoerd voor de gehele collectie drinkflessen van aluminium. Al onze aluminium drinkflessen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Tritan Renew technolgoie Met de nieuwe Tritan™ recycling technologie wordt de helft van het flesgewicht van de Total Clear One MyPlanet keer op keer gerecycled tot plastic voor nieuwe consumentenproducten.

WIST JE DAT…

…je met de aanschaf van één herbruikbare drinkfles zo’n 1500 PET-flessen bespaart!*

* Ervan uitgaande dat de herbruikbare SIGG-drinkfles gedurende 10 jaar 3 keer per week wordt gebruikt.

SIGG_Corporate_low.mp4 from SIGG on Vimeo.