Lees hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over SIGG drinkflessen.

1. Welke producten biedt SIGG aan?

Onze expertise en grootste aanbod zijn drinkflessen. Bij SIGG hebben we een uitgebreide collectie flessen, zowel voor tijdens het sporten als in het dagelijks leven. We hebben onze flessen in vijf categorieën ingedeeld, passend bij alle aspecten van het leven:

De enige echte klassieke SIGG drinkfles met zijn iconische en wereldwijd bekende vorm en designs De SIGG Hot & Cold collectie die uitermate goed isoleert en internationaal bekroond is De Active drinkflessen met hun sportieve vormen en high performance tops - SIGG Kids drinkflessen met kleurrijke, vriendelijke designs, zelfs voor de allerkleinsten SIGG biedt tevens een uitgebreide collectie accessoires, waaronder lunch boxen, pouches en bestek, evenals reserve onderdelen voor elke fles

2. Van welke materialen zijn SIGG drinkflessen gemaakt?

Voor meer informatie over de materialen bekijk ons blog

3. Zijn SIGG flessen veilig?

Natuurlijk. Sinds 1908 gebruikt SIGG alleen de beste en veiligste materialen voor haar producten. Bij SIGG hebben we extreem strikte veiligheidstesten, om de hoogst mogelijke kwaliteit zonder schadelijke stoffen te garanderen. Onze producten voldoen aan de veiligheidsstandaarden van de landen waarin ze verkocht worden. Bij SIGG weten we dat veiligheid belangrijk is voor onze klanten. Daarom doen we ons uiterste best ervoor te zorgen dat alle materialen die we gebruiken absoluut veilig zijn.

4. Veiligheid voor kinderen

Veiligheid voor kinderen is erg belangrijk voor ons. Kinderen moeten alleen drinken uit flessen met een drinkdop. Controleer altijd of de drinkdop goed vastzit. We hebben speciale drinkdoppen voor kinderen, maar we vragen de ouders om de kinderen te leren hoe ze een drinkfles moeten gebruiken. Blijf op je hoede voor stikgevaar, sommige flessen bevatten kleine onderdelen. Gebruik onze thermoflessen voorzichtig als ze gevuld zijn met warme dranken en ben voorzichtig met drinken. Houd toezicht op je kind als hij/zij warme dranken drinkt, om het risico op verwondingen te verlagen. SIGG producten zijn niet geschikt voor zuivelproducten en babyvoeding (risico op bacteriegroei).

5. Is aluminium veilig?

SIGG flessen gemaakt van aluminium zijn volledig veilig. We weten dat er wat zorgen zijn geweest rondom het gebruik van aluminium in de voedselindustrie, maar we zouden nooit aluminium flessen produceren die schadelijk voor onze consumenten zijn. Sinds 2008 maakt SIGG gebruik van een nieuwe coating aan de binnenkant en alle materialen zijn gegarandeerd vrij van BPA. SIGG gaat altijd verder als het aankomt op veiligheidstesten. We gebruiken niet alleen gecertificeerde testen opgelegd door veiligheidsinstanties, maar we gebruiken ook onafhankelijke testen van andere laboratoria die ons helpen om de veiligheid op een hoog niveau te houden.

6. Is roestvrij staal veilig?

Ja. Het 18/8 roestvrij staal dat SIGG voor haar flessen gebruikt is speciaal geselecteerd voor de voedselindustrie. We hebben regelmatig contact met onze partners in de fabrieken, om er zeker van te zijn dat aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen wordt voldaan. Tevens worden de geproduceerde flessen in Zwitserland nog onderworpen aan testen op het gebied van de kwaliteit en veiligheid. Echter, we willen het gebruik van roestvrij staal niet aanraden aan mensen met een allergie voor chroom en nikkel, aangezien piepkleine deeltjes afgescheiden kunnen worden.

7. Is het plastic veilig dat SIGG gebruikt?

Het thermoplastic dat SIGG gebruikt heet polypropyleen (PP) en is volledig vrij van schadelijke stoffen, zoals BPA en ftlaten. Een van de voordelen van PP is, is dat het warmtebestendig is.

8. Is het glas veilig dat SIGG gebruikt?

Glas is een materiaal dat perfect voor de voedselindustrie is. Dit omdat glas inert is, wat betekent dat het niet chemisch reageert met andere materialen en het de inhoud beschermt tegen chemicaliën, BPA en andere manieren van vervuiling. Glas is tevens niet poreus, waardoor het geen geur en smaak afgeeft.

9. Bevatten SIGG flessen BPA?

Alle materialen die SIGG gebruikt zijn vrij van BPA. We testen alle materialen en onderdelen voordat ze naar de productie gaan en we voeren nog extra testen uit voordat de producten op de markt komen. SIGG maakt sinds 2008 gebruik van een nieuwe coating aan de binnenkant, waarbij alle materiaalleveranciers BPA vrije componenten garanderen. Deze componenten worden voortdurend getest door onafhankelijke laboratoria en alleen gebruikt als ze van een perfecte kwaliteit zijn. Ook de producten van voor 2008 vormen geen risico voor de gezondheid, aangezien ze geen schadelijke materialen bevatten. Alle SIGG producten en onderdelen zijn in overeenstemming met de EU en FDA richtlijnen. * Denk eraan dat stoffen zoals BPA voorkomen in het milieu (in bijvoorbeeld de lucht en water) en worden gevonden in uiteenlopende consumentenproducten die in huishoudens voorkomen, inclusief opbergers voor voedsel en dranken en de meeste plastic producten. Het is letterlijk onmogelijk om aan te geven dat iets 100% BPA vrij is en om dit wetenschappelijk te kunnen garanderen.

10. Welke maat hebben SIGG flessen?

SIGG biedt voor elke productlijn verschillende maten:

SIGG Drinkfles Maten

11. Wat is een liner? (waar is het voor en waar is het van gemaakt?)

De liner is de coating die aan de binnenkant van aluminium flessen gebruikt wordt. Bij SIGG gebruiken we voor alle aluminium flessen een beschermende liner op basis van polyester, die wereldwijd gebruikt wordt voor voedsel- en drankverpakkingen. De liner beschermt de inhoud tegen de ontwikkeling van vreemde geuren en smaken.

12. Produceert SIGG nog steeds huishoudelijke producten?

Nee. In 1998 is SIGG gestopt met het produceren van huishoudelijke producten en hebben ze de focus gelegd op het produceren van drinkflessen.

13. Waar worden SIGG flessen gemaakt?

SIGG maakt producten die voldoen aan de huidige tijd op het gebied van kwaliteit en design en zet nieuwe standaarden. Factoren zoals trends en duurzaamheid spelen een centrale rol bij de productontwikkeling. Om wereldwijd mee te doen, een brede selectie producten te bieden en te kunnen voldoen aan de stijgende vraag, zoeken we altijd naar de beste producenten voor verschillende materialen. We geven de voorkeur aan Zwitserse producenten, maar kijken ook naar producenten in andere landen en hebben altijd aandacht voor de hoogste kwaliteit. SIGG zet voor zichzelf en al haar producten de hoogste kwaliteitsstandaarden, ongeacht de productielocatie. Onze partners voldoen constant aan de strikte eisen van de engineers en productmanagers in Zwitserland. Elk product wordt uitgebreid getest voordat het verkocht wordt, ongeacht de productielocatie. Daarnaast worden onze producten ook continu gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. De herkomst van een product is altijd te vinden op het product zelf of op de verpakking. Om identificatie van de herkomst mogelijk te maken, wordt de volgende informatie op de verpakking en alle communicatiekanalen gebruikt. Alle aluminium flessen worden in Zwitserland geproduceerd. De flessen van roestvrij staal en glas worden bij onze partners in China of Italië geproduceerd en de meeste kunststof flessen worden in Duitsland geproduceerd.

14. Waarom produceert SIGG flessen in China?

De keuze voor een productiefaciliteit in China heeft niks te maken met het importeren van goedkope producten uit het Verre Oosten om deze vervolgens onder onze naam te verkopen. We willen onze klanten op geen enkele manier misleiden en daarom hebben we het Zwitserse kruis uit het logo van de betreffende productlijn gehaald. De keuze voor een producent in China heeft ook te maken met expertise: al vele jaren produceren ze kwalitatief hoogwaardige thermosflessen, waardoor ze op dit gebied de benodigde ervaring, de juiste materialen en getraind personeel hebben. Ondanks dat de producten buiten Zwitserland geproduceerd worden, kunnen we er zeker van zijn dat de Zwitserse ziel en kwaliteit in alle producten zit.

17. Veiligheidstesten en certificering

SIGG onderwerpt haar producten regelmatig aan uitgebreide testen door onafhankelijke testers. Het doel is om continu de hoge kwaliteit van SIGG producten te controleren om deze te kunnen blijven garanderen. Een aantal van de testen die we doen: BPA testen, LFGB, 1935/2004, 10/2011, FDA en Prop.65.

18. Handwas of vaatwasser?

In het algemeen adviseren we om je fles niet in de vaatwasser te zetten. De agressieve wasmiddelen kunnen de verf of, in het geval van aluminium flessen, de coating aan de binnenkant aantasten. De garantie dekt geen schade aan je fles die bewezen het resultaat is van wassen in een vaatwasser. Door de kleine opening van de klassieke SIGG flessen geeft een vaatwasser sowieso niet het beste resultaat. Om ervoor te zorgen dat je lang kunt genieten van je SIGG fles, adviseren we om deze regelmatig met de hand te wassen. Reinig de fles en de dop na elk gebruik met heet water en laat 'm open, zonder dop, drogen.

19. Schoonmaken SIGG VIVA flessen

Onze VIVA flessen zijn gemaakt van polypropyleen en zijn, doordat het materiaal bestand is tegen hoge temperaturen, geschikt voor de vaatwasser. Desondanks adviseren we om de fles met de hand af te wassen met een mild afwasmiddel of onze reinigingstabletten. Dit zal de fles niet aantasten. Dankzij de grote opening zijn de VIVA flessen eenvoudig te reinigen met een borstel of spons.

20. Schoonmaken SIGG Hot & Cold flessen

We adviseren je om je SIGG Hot & Cold fles voor het eerste gebruik te reinigen met twee theelepels azijn verdund met water en goed af te spoelen met heet water. Verwijder na elk gebruik de siliconen ringen, om de fles beter te kunnen reinigen. Was de fles met de hand om ervoor te zorgen dat deze niet beschadigd raakt. De beste manier om je Hot & Cold fles schoon te maken is met een reinigingstablet en water of een mild wasmiddel. Gebruik geen afwasmiddel dat chloor of zuur bevat.

21. Schoonmaken SIGG aluminium flessen

De beste manier om de aluminium flessen van SIGG te reinigen is met een SIGG reinigingstablet en water of een mild afwasmiddel. Doe aluminium flessen niet in de vaatwasser, aangezien de print en de coating aan de binnenkant kunnen beschadigen.

22. Schoonmaken SIGG glazen flessen

Was je SIGG fles van glas uitsluitend met de hand. Reinig voor het eerste gebruik alle onderdelen met heet water en zeep. Gebruik geen wasmiddelen die chloor of bleek bevatten. We raden aan om je fles te reinigen met een zachte doek, spons en een SIGG reinigingstablet, of met een mild wasmiddel. Gebruik geen stalen borstel of polijstmiddel. De silicone onderdelen kunnen apart gereinigd worden.

23. Alu boxen: kenmerken en schoonmaakadvies.

De SIGG aluminium lunchboxen zijn perfect voor voedsel dat niet op een bepaalde temperatuur bewaard moet worden, aangezien ze niet isoleren. Deze boxen zijn geschikt voor vast voedsel, niet voor vloeistoffen. Was je lunchbox met water en zeep met de hand, aangezien de vaatwasser het product kan beschadigen. Aluminium is een metaal, dus plaats je lunchbox NIET in de magnetron.

24. Welke vloeistoffen zijn geschikt voor SIGG flessen?

Alle SIGG flessen zijn getest met vele soorten vloeistoffen, waaronder zure dranken, melk, alcohol en appel- en sinaasappelsap. We raden niet aan om dranken met natuurlijke fermentatie, zoals appelsap of melk, voor langere tijd in de fles te laten. Het natuurlijk proces kan zorgen voor gassen en sterke geuren die lastig weg te krijgen zijn.

25. Kunnen kleine deuken in de fles de coating aan de binnenkant beschadigen?

Onze Eco-Care liner aan de binnenkant is erg flexibel en zou niet moeten beschadigen bij kleine deuken of drukpunten aan de buitenkant.

26. Afsluitring voor schroefdop is niet vervangbaar.

De afsluitring van onze traditionele en klassieke schroefdoppen is niet vervangbaar. Als de afsluitring vochtplekken heeft of beschimmeld is, raden we aan om de dop te vervangen. Het is belangrijk om de dop regelmatig te reinigen en te laten drogen.

27. Is het mogelijk dat de verf van mijn fles afbladdert?

Regelmatig testen van de kwaliteit zorgt voor een sterke coating aan de buitenkant. Echter, diepe krassen of grote deuken kunnen ervoor zorgen dat de verf aan de buitenkant barst. Als er vocht tussen de coating en de buitenkant van de fles komt, kan de verf afbladderen. Dit heeft geen enkele invloed op de functionaliteit van de fles.

28. Zijn de flessen lekvrij?

Alle SIGG doppen zijn normaalgesproken waterdicht. Echter, onze doppen en seals zijn onderhevig aan intensief gebruik. Tip: reinig de doppen niet in de vaatwasser. Was deze apart, spoel goed uit met heet water en laat drogen. Daarnaast helpt het vaker om de seal te vervangen. Deze zijn verkrijgbaar via een SIGG winkelier of de SIGG webshop.

29. De coating aan de binnenkant laat los, wat kan ik doen?

Als de coating aan de binnenkant loslaat, willen we je graag helpen. Stuur een e-mail met foto's van de fles en een toelichting naar klantenservice@sigg.nl

30. Kan ik mij SIGG fles gebruiken om water te koken?

Nee. SIGG flessen zijn gemaakt om vloeistoffen mee te nemen, niet om te koken. Direct contact met vuur of een oven kan de binnen- en buitenkant van de fles beschadigen.

31. Garantie

Bij SIGG zijn we trots op onze producten die met expertise en passie gemaakt zijn, om de hoogst mogelijke kwaliteit te verkrijgen. Daarom gaan we ervan uit dat je SIGG fles vele jaren met jou op pad gaat. We streven naar de beste resultaten voor onze producten, maar we weten ook dat fouten soms gemaakt kunnen worden. Daarom willen we het graag weten als iets mis is met je fles, zodat we kunnen kijken of we je kunnen helpen.

33. Retouren

Voor retouren verwijzen we je door naar onze pagina retourneren.

34. In de bodem van mijn SIGG fles zit een inkeping. Waarom?

Deze ​inkeping ​zit ​in ​elke ​aluminium ​fles ​van ​SIGG ​en ​wordt ​in ​de ​fabriek ​gebruikt ​om ​de ​fles ​tijdens ​het ​printproces ​gecontroleerd ​te ​laten ​draaien ​en ​op ​z'n ​plaats ​te ​houden. ​Deze ​inkeping ​heeft ​geen ​invloed ​op ​de ​stabiliteit ​en ​kwaliteit ​van ​de ​fles.