Om een omvangrijk assortiment aan te kunnen bieden in onze drinkflessen in alle vormen en materalen, gebuikt SIGG verschillende materialen om aan de behoefte van de klanten te kunnen voldoen.

Alle gebruikte materialen zijn BPA-vrij. Alle materialen en onderdelen worden uitvoerig getest voordat deze in productie gaan en we voeren additionele test uit bij onafhankelijke laboratoria voordat de producten verkocht worden.

Sigg materialen Aluminium

Aluminium

De aluminium drinkflessen van SIGG zijn licht, sterk en gemaakt uit één stuk aluminium. Onder een druk van maar liefst 600 ton wordt een schijf pure aluminium in een handomdraai tot een drinkfles geperst. Door deze unieke techniek zijn de aluminium drinkflessen van SIGG geheel naadloos en vrijwel onverwoestbaar. De coating aan de binnenkant is smaakneutraal, geschikt voor fruit- en isotone dranken en extreem duurzaam. Benieuwd naar het productieproces van een aluminium SIGG drinkfles? Klik dan HIER

Glas

De glazen Hot & Cold drinkflessen van SIGG bestaan uit twee wanden van warmtebestendig borosilicate glas. Dit zorgt voor een perfecte isolatie: koude dranken blijven tot wel twee uur koud en warme dranken tot een uur aangenaam warm. De inhoud komt alleen in contact met glas en roestvrij staal, dus de smaak wordt niet aangetast. Alle gebruikte materialen zijn vrij van BPA (chemische stof voor verpakkingen) en BPS (weekmakers). Ook de andere glazen drinkflessen van SIGG zijn gemaakt van warmtebestendig borosilicate glas.

Sigg materialen glas
SIGG materialen 18/8 Roestvrij Staal

18/8 Roestvrij Staal

De Hot & Cold drinkflessen van SIGG zijn gemaakt van 18/8 roestvrij staal. De dubbelwandige constructie met vacuümtechnologie voorziet in een optimale thermische isolatie. Verder zijn ook koper en zirkonium gebruikt vanwege hun vacuümversterkende werking. Alle grondstoffen zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en ftalaten.

Polypropyleen

Polypropyleen is een hoogwaardig, lichtgewicht en duurzaam materiaal dat SIGG voornamelijk gebruikt voor de VIVA en de Hero collectie. Zoals je van SIGG gewend bent, is ook dit materiaal vrij van schadelijke stoffen en vrij van BPA.

Sigg Materialen Polypropyleen
Sigg materialen Tritan

Tritan

Net zo doorzichtig als glas en ontzettend duurzaam, dat is tritan. Tritan is onbreekbaar en smaak- en reukloos. Daarnaast is het vrij van schadelijke stoffen, zoals oestrogeen-actieve stoffen en ftalaten.